Admin Yorum yapılmamış

Mobil Fiber Lazer Markalama Makinesi

Mobil Fiber Lazer Markalama Makinesi

  • Mobil kullanım ile istediğiniz her yerde kalıp/lokma/etiketlere yazı ve logonuzu yazabilirsiniz.
  • Yüksek atım enerjisi ile markalama işlem sürenizi azaltabilirsiniz.
  • Kalıbınızın tüm bileşenlerini bir barkod veya QR kodu ile işaretleyebilirsiniz. Daha sonra parçalarınızı istediğiniz zaman bir tarayıcıyla veya akıllı telefonunuzla kolayca tanımlayabilirsiniz.
  • Kalıplarınızın veya takımlarınızın kalitesini ön plana çıkarabilirsiniz..
  • Yapılan iş profesyonel görünür.
  • Üretimde ve Kalıphane de tanımsız hiçbir alet olmayacak. Kalıp etiketlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Üretim alanındaki tüm takımlarınızı tanımlayabilirsiniz. Artık üretimde ve Kalıphane de tanımsız hiçbir alet olmayacak.
  • Kalıp sökme-montaj işçiliği yapmazsınız. Kalıphane işçilik maliyetinden kurtulursunuz.
  • Nakliye maliyetleriniz size kalır. Kalıpları Lazer markalama işçiliği için dışarı göndermezsiniz.
  • Tecrübeli bir elemana ihtiyaç duyulmaz. Herkesin öğrenebileceği kadar basittir.

PLMPF30 Fiber Lazer Markalama -Mobil   

Mobil fiber lazer markalama PLMPF30

Mobil fiber lazer markalama-PLMPF30

PLMP20W - PLMPF30W

lazer markalama örnek

Admin Yorum yapılmamış

PiggyWelder Kaynak Telleri

PiggyWelder Hangi Kaynak Tellerini Kullanır?

PiggyWelder kaynak makinesi ile Lazer kaynak makinesi teknolojilerinde aynı teller kullanılmaktadır. Yani Lazer kaynak makinesinde kullanmış olduğunuz teli PiggyWelder içinde kullanarak aynı kalitede kaynak dolgusu elde edebilirsiniz. Fakat kaynak kalitesini etkileyen en önemli iki konunun kaynak işçiliği ve iş parçasına uygun kaynak teli kullanımı olduğu unutulmamalıdır.

PiggyWelder-Lazer kaynak teli-0 PiggyWelder-Lazer kaynak teli-4

Admin Yorum yapılmamış

PiggyWelder ile Neyi Farklı Yaparsınız?

PiggyWelder ile Neyi Farklı Yaparsınız?

PiggyWelder farki

PiggyWelder kaynak makinesi mevcut kaynak teknolojilerinin sağlamadığı bir çok avantajı beraberinde kullanıcılara ve kalıp sektörüne sunmaktadır. Bunların başında günümüz yeni teknolojilerinin odak noktası olan mobilitedir. Artık insanlar çok farklı kişisel özellikleriyle bir çok farklı işi yapmak zorunda kalmaktadır. Bu sebeple de iş yükünü kolaylaştıran, hızlı ve kaliteli sonuç alabilecekleri teknolojileri talep etmektedir. Özellikle de mevcut PiggyWelder kaynak makinesi bu amaçla özellikle kalıp ile üretim yapan tüm firmaların yaşadığı ortak sıkıntılara çözüm sunmaktadır. Klasik tamir sürecinde yaşadığımız iş yükü,maliyet ve iş stresini bertaraf ederek eğlenceli yeni nesil iş sürecine dönüştürmektedir. Read more

Admin Yorum yapılmamış

Lazer Kaynak

Lazer Kaynak Nedir?

Lazer kaynak teknolojisi; yüksek enerjili lazer ışınının birbirine kaynak yapılacak malzemelerin üzerine yönlendirerek oluşan ısının atomlar arasındaki bağları bozarak birleştirme işlemidir. Bu işlem sırasında yüksek enerji demeti militmetrenin onda biri adımlarla ilerleyerek hassas birleştirme yapılmasına olanak sağlayan teknolojidir.

Lazer Kaynağı Nasıl Yapılır?

Yüksek enerjili lazer ışını sürekli veya kesikli olarak malzeme üzerine gönderirken, ortamdan oksijenin atılması ve koruyucu bir alan oluşturmak için kaynak bölgesine Argon(Sanayide en çok ve ucuz gaz olması sebebiyle) gazı gönderilir. Bu gaz sayesinde kaynak kalitesinde gözenekli(boşluklu) ya da kırılgan bir yapı önlenmiş olur.

Lazer Kaynak Avantajları ;

  • Lazer ışını çok küçük çapta gönderildiği için malzeme üzerinde çarpılmaya sebep olmaz.
  • Bilgisayar kontrollü lazer kaynak makinesi ile milimetrik ilerleme yaparak standart ve düz kaynak dikişi yapılabilir.
  • Yüksek kaynak hızı ilerlemesi ve hassasiyeti elde edilir.
  • Mikroskop yardımı ile kaynak prosesi hassas şekilde görülür ve kontrol edilebilir.
  • Dar iş alanlarında çalışma sağlanabilir.

Lazer Kaynağı Nerede Kullanılır?

Günümüzde Lazer kaynağı özellikle hassas işçilik gerektiren sanayi uygulamaları yapılmaktadır.Otomotiv,beyaz eşya,Medikal,Elektrik ve elektronik gibi bir çok sektörde özel uygulamalar olarak kullanıldığı gibi Kalıpların onarılması içinde kullanılmaktadır.

Kalıp sektöründe iş parçasına uygun, tel malzeme ile dolgu yapılarak kalıp tamirlerinde lazer kaynak makineleri sıklıkla kullanılmaktadır.

Admin Yorum yapılmamış

Kaynak Nedir?

Farklı veya aynı cins iki malzemenin ısı ve/veya basınç altında ilave bir malzeme katarak ya da katmadan birleştirme işlemine kaynak denir. Günümüz teknolojisinde kaynak işlemi metal malzemeler için uygulanabileceği gibi termoplastik malzemelere de uygulanabilir. Teknolojinin ilerlemesi ile geleneksel kaynak yöntemlerinin geliştirilmesi ve otomasyon uygulamaları gelişirken yeni kaynak yöntemleride ortaya çıkmaktadır. Günümüz teknolojisinde Elektrik ark kaynağı, Tozaltı kaynağı ,Gazaltı kaynağı, Argon (Tig) kaynağı en çok uygulanan kaynak metodlarıdır. Direnç kaynağı,Soğuk pres kaynağı, Elektron ışın kaynağı ve Lazer kaynağı ,mikro kaynak uygulamalarıda farklı ve özel yöntemler olarak uygulanmaktadır.